Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - το ασφαλέστερο φορτηγό στον κόσμο?

Ford Transit Thief

Κάθε όχημα μπορεί να κλαπεί. Για έναν ερασιτέχνη από άλλα πράγματα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από κάθε είδος ασφάλειας έχει τελειώσει. Αλλά μπορείτε να αποθαρρύνετε αποτελεσματικά έναν κλέφτη; Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κλέφτης μπορεί να έχει διαφορετικά κίνητρα - κάποιος θα εξαρτάται αυστηρά από τα μέρη του αυτοκινήτου μας και ο άλλος θα θέλει εξοπλισμό από το φορτηγό (π.χ. εργαλεία ή εξειδικευμένο εξοπλισμό).

Η πιο κοινή λύση είναι ο συναγερμός. Οι εργοστασιακοί συναγερμοί, λόγω της οικουμενικότητάς τους, δεν αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους κλέφτες. Αξίζει να εξεταστεί η εγκατάσταση προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε μια μικρότερη εταιρεία, των οποίων οι λύσεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες σε μεγάλη κλίμακα. Θα λειτουργεί παράλληλα με τη λειτουργία συναγερμού εργοστασίου.
Οι συναγερμοί που δημιουργούνται σε δίκτυα αντιπροσώπων δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε εξουσιοδοτημένη υπηρεσία στη χώρα και ακόμη και στην Ευρώπη να μπορεί να διορθώνει τέτοιες συσκευές. Οι κλέφτες γνωρίζουν τη λειτουργία τους και ξέρουν πώς να παρακάμψουν το σύστημα ακινητοποίησης. Όσο πιο απροστάτευτη είναι η ασφάλεια, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τον εγκληματία.
Θυμάμαι! Ο ίδιος ο συναγερμός δεν αποτελεί εγγύηση ασφάλειας! Αυτό είναι, ωστόσο, ένα βήμα στην πάλη με το προηγούμενο του κλέφτη.

Μια άλλη λύση είναι συσκευές παρακολούθησης που χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS. Ορισμένα οχήματα έχουν ενσωματωμένους πομπούς που επιτρέπουν στο όχημα να βρίσκεται σε απόσταση μέχρι και δεκάδων χιλιομέτρων. Ωστόσο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε αυτοί τους τύπους λύσεων από μόνοι τους. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα αόρατο μέρος, στο μέρος που η αποσυναρμολόγηση διαρκεί πολύ. Η συχνά επιλεγείσα θέση του πομπού είναι το πλαίσιο του οχήματος.
Ford Transit Security

Δώστε προσοχή στο σημείο όπου παρκάρετε! Το πιο δημόσιο μέρος - μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πιθανό κλέφτη. Αφήνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς επιτήρηση τη νύχτα - κοιτάξτε γύρω από μερικές κάμερες που βλέπουν στο χώρο στάθμευσης. Η παρακολούθηση θα πρέπει να αποτρέπει αποτελεσματικά τους παραβάτες. Σε περίπτωση κλοπής (ή γρατσουνίσματος του αυτοκινήτου), έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με τη μορφή βίντεο.

Μην ξεχάσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου. Αυτή η δαπάνη, η οποία επιτίθεται κυκλικά στα πορτοφόλια των οδηγών. Είναι επίσης καλό να αγοράσετε μια πολιτική auto-casco με επιλογή προστασίας κλοπής. Μόνο αυτή εγγυάται την επιστροφή του ισοδύναμου του οχήματος, ή ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε περίπτωση κλοπής.
Ford Transit Security


Ξέρατε ότι ...
Το Ford Transit mk 6 κλέβει το θαύμα;
Φαίνεται ότι με το πέρασμα του χρόνου και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών τα αυτοκίνητά μας έχουν εξασφαλίσει ασφάλεια για τον 21ο αιώνα. Τα μπλοκ διευθύνσεων υπάρχουν ήδη για την εργοστασιακή, ψηφιακή και ηλεκτρονική ασφάλεια αυτοκινήτου. Το Ford Transit mk 6 εμφανίστηκε στην αγορά το 2000. Θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Αμφισβήτησε ακόμη και τους υπαλλήλους της Ford! Με την ειδική κατασκευή του, η ανταλλαγή ορισμένων στοιχείων ήταν ικανή να διαρκέσει λίγες ώρες!
Το Ford Transit mk6 διέθετε σύστημα ακινητοποίησης στην αντλία έγχυσης και στην ανάφλεξη.
Η αντιστοίχηση της νέας αντλίας έγχυσης στο φορτηγό ασφαλίστηκε με περίοδο αναμονής 30 λεπτών κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου το όχημα έπρεπε να παραμείνει στον κινητήρα.
Η αντλία έγχυσης συνδέθηκε απευθείας με την αλυσίδα εκκεντροφόρου καθώς και με το περίβλημα, και αντικαταστάθηκε με ειδική υπηρεσία από 3 έως 6 ώρες. Η ίδια η μονάδα ήταν πλημμυρισμένη με ρητίνη. Ο πιθανός ληστής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με εξειδικευμένο υπολογιστή, τεράστιες αποσκευές γνώσης και ασφάλειας με τη μορφή αρκετών ωρών χρόνου.
Ford Transit mk6

Η καλύτερη δυνατή λύση για έναν πιθανό κλέφτη ήταν να τραβήξει το όχημα πλήρως πάνω στο ρυμουλκό και στη συνέχεια να το αποσυναρμολογήσει αλλού. Μια τέτοια αποσυναρμολόγηση ενός ενδεχομένου ληστής θα είχε πάρει ολόκληρη την ημέρα, αν όχι περισσότερο. Απλά τραβώντας ένα εμπορικό όχημα σε ένα όχημα έλξης με θαυμάσιο τρόπο δεν είναι ένα μικρό κατόρθωμα (αν και υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις).

Τα θύματα της κατάρρευσης ήταν συχνά οι ιδιοκτήτες του φορτηγού! Σε περίπτωση σπασμένου κλειδιού δεν υπήρχε δυνατότητα πυροδότησης του αυτοκινήτου. Υπήρχε ένα σύστημα ακινητοποίησης τσιγάρων γύρω από τον διακόπτη κλειδιού που βρίσκεται στο άκρο του κλειδιού. Το tablet είχε μια μεμονωμένη συχνότητα (υπήρχαν εκατομμύρια από αυτά), γεγονός που καθιστούσε αδύνατο να ξεκινήσει με ένα σπασμένο ή οποιοδήποτε άλλο κλειδί. Η μόνη δυνατή λύση ήταν να προσαρμοστεί το νέο κλειδί, το οποίο είχε πρόσθετη προστασία χρόνου. Σε περίπτωση διακοπής της διαδικασίας - ήταν απαραίτητο να ξεκινήσει ξανά μετά την αναμονή της κατάλληλης χρονικής περιόδου. Για τους επαγγελματίες ήταν πολύ δουλειά και για ληστές; Ασφάλεια να μην περάσει! Ειδικά ότι στην αρχική περίοδο προσαρμογής του νέου κλειδιού που απαιτείται PIN, το οποίο ήταν διαθέσιμο μόνο για την υπηρεσία Ford. Επιπλέον, ήταν επίσης απαραίτητο να έχετε έναν αριθμό αντλίας, ο οποίος χρειάστηκε περίπου 3 ώρες για να αφαιρεθεί.
Θυμάμαι! Ο κλέφτης δεν έχει ποτέ χρόνο! Συνεπώς, η προστασία του χρόνου είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Δυστυχώς, είναι μια ιστορία της ιστορίας.

Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: