Your browser does not support JavaScript!


Μέρη - καινούργια ή μεταχειρισμένα; Πρωτότυπο ή αντικατάσταση?

Κάθε ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου βρισκόταν σε μια κατάσταση στην οποία ήταν απαραίτητη η ανταλλαγή μερών. Δεδομένου ότι βρίσκεστε σε αυτόν τον ιστότοπο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μιλάμε για εσάς! Μερικές φορές μικρές ατέλειες μπορούν να αποτρέψουν την οδήγηση, η οποία συχνά εμποδίζει ολόκληρη την επιχείρηση. Μόλις εντοπιστεί το ελάττωμα και γνωρίζουμε τη λίστα των αντικειμένων που πρέπει να αντικατασταθούν, μπορούμε να αναθεωρήσουμε τα διαθέσιμα εξαρτήματα στο κατάστημα. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε - καινούργια ή μεταχειρισμένα μέρη. Ένα επιπλέον κριτήριο είναι η ποιότητα. Μπορούμε να αγοράσουμε πρωτότυπα ανταλλακτικά, ανταλλακτικά PREMIUM (επώνυμα) ή να επωφεληθούμε από ανταλλακτικά χαμηλής ποιότητας που διατίθενται στην αγορά. Κάθε λύση έχει τα υπέρ και τα κατά της, τα οποία θα παρουσιαστούν παρακάτω.


Forda Transit Parts

Η πρώτη κατηγορία έγινε λόγω της κατάστασης του προϊόντος. Στο κατάστημά μας μπορείτε να αγοράσετε και τα δύο: καινούρια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Τα νέα εξαρτήματα μας προσφέρουν τη μέγιστη εγγύηση ασφάλειας και ανθεκτικότητας. Λόγω της μη χρήσης - η μακροζωία τους είναι η μεγαλύτερη. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των νέων εξαρτημάτων είναι η εγγύηση του κατασκευαστή. Μας δίνει άνεση γιατί σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα μπορούμε να περιμένουμε να λάβουμε ένα νέο κομμάτι όταν συμβεί κάποιο σφάλμα. Φυσικά, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες εγγύησης του κάθε κατασκευαστή. Το μεγαλύτερο, αν όχι το μοναδικό, μειονέκτημα για νέα εξαρτήματα είναι η τιμή τους. Συχνά καθορίζονται εκ των προτέρων, και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μεσαζόντων μέσω των οποίων οι πωλήσεις πηγαίνουν - τόσο υψηλότερη είναι η τιμή τους. Αξίζει να αγοράσετε ανταλλακτικά σε επίσημα σημεία διανομής ή σε αξιόπιστη πηγή. Τα χρησιμοποιούμενα εξαρτήματα αποτελούν τη λύση, μετά την οποία καταλήγουμε, καταρχήν, για οικονομικούς λόγους. Όταν χρειάζεται να επισκευάσετε / αντικαταστήσετε γρήγορα ένα στοιχείο. Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική, επειδή τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα μπορεί να είναι ακόμη και μερικές φορές φθηνότερα από τα νέα αντίστοιχα. Τα χρησιμοποιημένα προϊόντα δεν είναι εγγυημένα. Δεν υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας τους ως αποτέλεσμα αποτυχίας μετά από π.χ. μήνα. Επιπλέον, δεν είμαστε ποτέ σίγουροι από πού προέρχονται τα στοιχεία ή αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει φροντίσει για τη συντήρηση του οχήματός του. Αυτά τα μέρη χαρακτηρίζονται επίσης από χαμηλότερη διάρκεια ζωής, ανάλογα με το βαθμό φθοράς. Ευτυχώς, όταν αγοράζετε στο κατάστημά μας, μπορείτε να είστε ήρεμοι. Τα χρησιμοποιηθέντα εξαρτήματα ελέγχονται πριν από τη διάθεσή τους προς πώληση. Τα εξαρτήματα που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, ακατάλληλα για χρήση, δεν πωλούνται.Η επόμενη ανάλυση είναι για την πηγή του μέρους - από το οποίο προέρχεται ο κατασκευαστής. Οι εγγυήσεις συμβατότητας και καλής ποιότητας είναι τα αρχικά μέρη. Αυτά είναι τα ίδια με αυτά που ήταν αρχικά στο φορτηγό μας πρόσφατα μετά την παραγωγή. Πηγαίνουν σε οχήματα μαζικής παραγωγής. Η λογική υποδηλώνει ότι συνιστάται η αντικατάσταση με τα αρχικά μέρη. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ δαπανηρή λύση. Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αγορά όλων των αρχικών εξαρτημάτων μόνο μπορεί να υπερβαίνει την αξία του ίδιου του οχήματος πολλές φορές. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ποια συγκεκριμένα μέρη χρειάζεστε. Συμβαίνει ότι κάθε σωλήνας, φλάντζα ή άλλο μικρό στοιχείο θα πρέπει να πληρώσετε χωριστά. Το άλλο πράγμα είναι η περίπτωση των υποκατάστατων υψηλής ποιότητας. Οι κατασκευαστές αυτών των στοιχείων έρχονται πολύ συχνά στο πρόβλημα ολιστικά. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τροποποιούν απαλά τα αρχικά μέρη ή τα προσαρμόζουν στο σετ με άλλα εξαρτήματα που χρειάζονται για αντικατάσταση.


Επιπλέον, τα υποκατάστατα PREMIUM δεν ξεφεύγουν από την αρχική ποιότητα και η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους κόμβους δοκιμών χειμώνα, περισσότερα για ΕΔΩ. Εάν μπορείτε να πάρετε υψηλής ποιότητας, μακράς διαρκείας μέρη σε σχετικά χαμηλότερη τιμή τότε μάλλον αξίζει το παιχνίδι κεριών. Το κατάστημά μας είναι ο επίσημος διανομέας ανταλλακτικών με επώνυμα προϊόντα TRATEO. Είναι μια εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο εταιρεία που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς και τις απαιτήσεις της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας. Η τελευταία επιλογή είναι η αγορά ανταλλακτικών χαμηλής ποιότητας (πολύ συχνά με άγνωστη προέλευση ή άγνωστη μάρκα). Αυτή είναι η λύση που απαιτεί τη μικρότερη οικονομική προσπάθεια. Δυστυχώς, η επιλογή των τμημάτων αυτού του τύπου θα πρέπει να αναμένεται με τη σύντομη διάρκεια ζωής τους και την χαμηλή ποιότητα κατασκευής. Συχνά δεν είναι εγγυημένα, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.Η επιλογή του σωστού στοιχείου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες - οικονομικές ευκαιρίες, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Η επιλογή που κάνετε εξαρτάται από εσάς! Όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ή χαμηλής ποιότητας εξαρτήματα πρέπει να βασίζεστε στη συντομευμένη διάρκεια ζωής τους. Μερικές φορές είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα, να αντιμετωπίζετε την αγορά ανταλλακτικών ως επένδυση στο μέλλον. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη η αγορά υποκατάστατων υψηλής τεχνολογίας, των οποίων η αξία για τα χρήματα είναι απλά η καλύτερη!


Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: