Your browser does not support JavaScript!


Top 5 φορτηγά στον κόσμο

Οι κατασκευαστές φορτηγών ανταγωνίζονται σε πολλά επίπεδα. Μερικοί από αυτούς θέλουν να δημιουργήσουν τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, ενώ άλλοι εργάζονται στις πιο οικολογικές μεθόδους του συστήματος οδήγησης. Το πρώτο van στην ιστορία κατασκευάστηκε υπό την αμερικανική μάρκα Dodge. Οι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων ανταγωνίζονται σήμερα μεταξύ τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών φορτηγών με μεγάλο χώρο φόρτωσης. Σήμερα θα επικεντρωθούμε στη σύγκριση των στοιχείων πωλήσεων μεμονωμένων μοντέλων φορτηγών με τους τίτλους του International Van Of The Year.


Ποιο είναι το καλύτερο van ποτέ; TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Τίτλος Διεθνής Έκθεση της Χρονιάς: T4 - 1992, T5 - 2004, T6 - 2016
Πωλήθηκε: 12 εκατομμύρια φορτηγά

Volkswagen Transporter T6


Το μοντέλο ναυαρχίδων της Volkswagen με ένα απλό όνομα "Transpoter" έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αυτό είναι ίσως το πιο-αγόρασε van στην ιστορία. Πολλοί άνθρωποι τη συνδέουν με κατασκευαστικές ομάδες ή εταιρικά αυτοκίνητα, γεγονός που τονίζει την ευελιξία και την αντοχή του. Τρεις επόμενες γενιές του Transporter - T4, T5 και T6 κέρδισαν τον τίτλο του Διεθνούς Φορτιού της Χρονιάς.

4. Iveco Daily
Τίτλος Διεθνής Έκθεση της Χρονιάς: 2000, 2015, 2018
Πωλούνται: πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα

Daily van from Iveco | 2020


Η Iveco Daily είναι ένα φορτηγό υψηλότερης κατηγορίας που παράγεται με την ιταλική μάρκα από το 1978. Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό λόγω της ευρείας κλίμακας επιτρεπόμενης χωρητικότητας των οχημάτων, φτάνοντας μέχρι και 5 τόνους. Ο Ιταλός κατασκευαστής έχει αναπτύξει τις δικές του τεχνολογικές λύσεις στον τομέα των κινητήρων ντίζελ από νεαρή ηλικία. Το επίπεδο πωλήσεων και παραγωγής της Iveco Daily αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, το οποίο τονίζεται από τους τίτλους του Διεθνούς Φορτίου της Χρονιάς 2015 και 2018. Τα ανταλλακτικά Iveco Daily είναι πολύ διαφορετικά, λόγω των συχνών αναβαθμίσεων και τροποποιήσεων.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Τίτλος Διεθνής Έκθεση της Χρονιάς: 1994
Πωλήθηκε: 2,6 εκατομμύρια οχήματα

Fiat Ducato Motorhome


Γιατί τοποθετήσαμε τη Fiat Ducato σε υψηλότερη θέση από την Iveco Daily παρά τους χειρότερους "αριθμούς"; Το Fiat Ducato είναι η πιο συχνά επιλεγμένη βάση για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, που κυριαρχούν πλήρως σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Αυτό οφειλόταν σε χαμηλές τιμές ανταλλακτικών και απλές, αποδεδειγμένες κατασκευαστικές λύσεις. Τα οχήματα αυτής της μάρκας είναι εξοπλισμένα μόνο με κινητήρες ντίζελ, έχουν καλό συντελεστή αντίστασης στον αέρα και εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Citroen Jumper και η Peugeot Boxer βασίζονται στις ίδιες σχεδιαστικές λύσεις και πωλούνται με άλλα εμπορικά σήματα. Έτσι, τα ανταλλακτικά για το Fiat Ducato πολύ συχνά ταιριάζουν επίσης στα φορτηγά Peugeot και Citroen.

2. Ford E Series
Πωλήθηκε: 8,2 εκατομμύρια οχήματα

Ford E-Series Police New York


Η σειρά Ford E είναι μια φυσική διαδοχή τέτοιων εικονικών οχημάτων όπως το Ford Econoline / Club Wagon. Κατασκευάστηκε για την αμερικανική και καναδική αγορά το 1996-2014. Το 2014 απομακρύνθηκε από την αγορά για να δώσει τη θέση του στον αδελφό του Ευρώπης - Ford Transit. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τις μονάδες δημόσιας υπηρεσίας, όπως η αστυνομία, τα νοσοκομεία και η τηλεόραση. Λόγω της καθολικότητας και των καλών πωλήσεων, βρέθηκε σε πολλές ταινίες και άλλα έργα πολιτισμού.

1. Ford Transit
Τίτλος Διεθνής Έκθεση της Χρονιάς: 2001, 2007
Πωλούνται: πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα

Transit Supervan 2


Το Ford Transit αποτελεί στοιχείο ποπ κουλτούρας και λατρείας μεταξύ των κατοίκων πολλών χωρών, κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας και της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια, η ονομασία "Ford Transit" έχει επίσης εισαχθεί στην αγορά των ΗΠΑ, όπου το όχημα προσφέρεται με μονάδες ισχύος υψηλής ισχύος. Σε όλο τον κόσμο, σε κάθε πόλη θα βρείτε τουλάχιστον μία Ford Transit. Η Ford έχει ήδη ξεκινήσει την 8η γενιά του εικονικού φορτηγού και των μικρότερων επαγγελματικών οχημάτων της ίδιας οικογένειας (Custom, Connect, Courier). Η δημοτικότητα, η πληθώρα των εκδόσεων, η συνεχής ανάπτυξη και η σημασία για την ποπ κουλτούρα έχουν καταστήσει τη Ford Transit πρώτη στην κατάταξη μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτή είναι η υποκειμενική μας γνώμη, υποστηριζόμενη από στοιχεία πωλήσεων και τον αριθμό των βραβείων που απονέμονται σε συγκεκριμένα οχήματα.

Μέρη για τα καλύτερα φορτηγά


Σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με την προσφορά του καταστήματος μας, όπου θα βρείτε εξαρτήματα για Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom και Ford Transit Connect, το οποίο είναι το καλύτερο van στην ιστορία (κατά τη γνώμη μας). Μόνο τα καλύτερα εξαρτήματα για τα καλύτερα σας φορτηγά, λεωφορεία και μοτοσυκλέτες.


Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: