Your browser does not support JavaScript!


Πώς να προετοιμάσετε το φορτηγάκι για το χειμώνα;

Ο χειμώνας μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα φορτηγά. Οι παγωμένες θερμοκρασίες, οι δρόμοι με αλάτι και το πανταχού παρόν χιόνι έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής των οχημάτων μας. Το παλιό ρητό "η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία" αντικατοπτρίζει απόλυτα το γεγονός ότι πρέπει να προετοιμάζουμε τα φορτηγά μας για τις κακουχίες του χειμώνα. Μερικά απλά βήματα μπορούν να μας γλιτώσουν από περιττό άγχος. Πώς μπορώ να προετοιμάσω το φορτηγάκι μου για τον χειμώνα; Ποια ανταλλακτικά για τα φορτηγά wπρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων; Διαβάστε το άρθρο.

Φροντίστε το σύστημα πέδησης

Η απόσταση πέδησης ενός οχήματος σε παγωμένο και χιονισμένο οδόστρωμα αυξάνεται σημαντικά. Οι αποστάσεις πέδησης επηρεάζονται από παράγοντες όπως
- η κατάσταση των ελαστικών,
- η ποιότητα και η καθαριότητα των φρένων,
- η σωστή απόκριση και η ορατότητα,
- το είδος του οδοστρώματος στο οποίο οδηγείτε.

Γι' αυτό πρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση του συστήματος πέδησης πριν από τον πρώτο παγετό. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τα παλιά εξαρτήματα, καθώς έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην ασφάλειά σας και στην ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου. Θα βρείτε τα τακάκια φρένων Ford Transit zστο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Για τους πελάτες μας, έχουμε επίσης ετοιμάσει ειδικά σετ από αυθεντικούς δίσκους και τακάκια φρένων προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένες εκδόσεις φορτηγών.

Παραγγελία χειμερινών υγρών πλύσης παρμπρίζ

Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να προετοιμάσετε το φορτηγάκι σας για το χειμώνα είναι να αγοράσετε και να αντικαταστήσετε το χειμερινό υγρό πλύσης παρμπρίζ. Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην παγώνει. Το χειμερινό υγρό πλυσίματος παρμπρίζ είναι χρήσιμο τόσο για τη βελτίωση της ορατότητας όσο και για την απόψυξη ενός παγωμένου παρμπρίζ. Αξίζει να αγοράσετε ένα επιπλέον μπουκάλι και να το έχετε μαζί σας στο πορτμπαγκάζ για να αποφύγετε την οδήγηση με βρώμικο παρμπρίζ.
Ford Transit Χιόνι

Βελτίωση της ορατότητας - υαλοκαθαριστήρες και φωτισμός

Ένα από τα χαρακτηριστικά του χειμώνα είναι ότι σκοτεινιάζει σχετικά νωρίτερα και μπαίνει το σκοτάδι. Με την απόψυξη, υπάρχει επίσης λάσπη αναμεμειγμένη με αλάτι, η οποία μπορεί να αφήσει ραβδώσεις στα παρμπρίζ μας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ σας είναι σε καλή κατάσταση. Οι φθαρμένες λεπίδες υαλοκαθαριστήρων για ένα ford transitδεν απομακρύνουν αποτελεσματικά το νερό και αφήνουν ραβδώσεις, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ορατότητα και την άνεση οδήγησης. Επιπλέον, η αλλαγή των λεπίδων των υαλοκαθαριστήρων είναι μια εύκολη εργασία που μπορεί να χειριστεί ακόμη και ένας αρχάριος.
Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ορατότητα στο δρόμο είναι ο φωτισμός. Τα αποδοτικά, καλά ρυθμισμένα φώτα σε ένα όχημα είναι ευθύνη κάθε οδηγού. Ως εκ τούτου, εάν ένας λαμπτήρας έχει καεί ή ένας λαμπτήρας έχει υποστεί ζημιά - συνιστούμε την άμεση αντικατάσταση αυτών των εξαρτημάτων. Ένας ραγισμένος προβολέας για ένα Ford Transit μπορεί να υποστεί περαιτέρω ζημιά από τις χαμηλές θερμοκρασίες ή το αλάτι του δρόμου. Ένα τέτοιο ελάττωμα δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς η έλλειψη ενός λειτουργικού προβολέα μπορεί να μας βλάψει ξαφνικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αφού ελεγχθούν τα φώτα του οχήματος, καλό είναι να επισκεφθείτε ένα συνεργείο για να τα ρυθμίσετε.

Προβλήματα με την εκκίνηση ενός λεωφορείου

Το χειμώνα, η πιο συνηθισμένη κατάσταση είναι όταν ένα φορτηγάκι δεν παίρνει μπροστά. Αυτό μπορεί να το προκαλέσουν διάφοροι παράγοντες, με πιο συνηθισμένους την αδύναμη μπαταρία, το βρώμικο φίλτρο καυσίμου του ford transit, τις παγωμένες γραμμές καυσίμου, τα καμένα μπουζί και τον ελαττωματικό εναλλάκτη. Αξίζει να ελέγξετε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την τάση στους σφιγκτήρες ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ψυκτικό υγρό που ταιριάζει με την εποχή

Το ψυκτικό υγρό στο φορτηγάκι μας πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στην εξωτερική θερμοκρασία. Το λάθος ψυκτικό υγρό ford transit mμπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μηχανική βλάβη στο μπλοκ του κινητήρα. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε τη χρήση γνήσιων υγρών λειτουργίας της Ford που είναι προσαρμοσμένα στις διάφορες καιρικές συνθήκες. Στην αγορά διατίθενται επίσης δοκιμές για τον έλεγχο του σημείου πήξης του ψυκτικού υγρού. Ένα ελαττωματικό σύστημα ψύξης μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές και σοβαρές ζημιές στο φορτηγάκι σας λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα.
Ford Transit χειμώνας

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε σε χειμερινά ελαστικά

Συνιστάται να αλλάζετε από καλοκαιρινά σε χειμερινά ελαστικά όταν η μέση ημερήσια θερμοκρασία πέφτει κάτω από 7°C. Μην περιμένετε το χιόνι ή την τελευταία στιγμή για να αλλάξετε τα ελαστικά σας, καθώς τότε τα συνεργεία είναι υπερπλήρη. Η αλλαγή ελαστικών είναι επίσης μια ιδανική ευκαιρία για να ευθυγραμμιστούν οι τροχοί και να ελεγχθεί η κατάσταση των πείρων και των παξιμαδιών των τροχών. Το παξιμάδι τροχού του Ford Transit είναι τόσο φθηνό που αξίζει να αγοράσετε μερικά επιπλέον. Χάρη στα παξιμάδια τροχών οι τροχοί του οχήματός μας είναι σωστά στερεωμένοι στην πλήμνη.

Προετοιμάζοντας το φορτηγάκι σας για το χειμώνα - μια περίληψη

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συμπεριλάβει τις πιο σημαντικές συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε το φορτηγάκι σας για το χειμώνα. Συνιστούμε να αποφύγετε ζημιές που θα μπορούσαν να ακινητοποιήσουν το όχημά σας για εβδομάδες. Ως πρακτική συμβουλή, αξίζει επίσης να οπλιστείτε με λιπαντικό, αποπαγωτικό κλειδαριάς και ειδικό παρασκεύασμα για τις φλάντζες. Μια παγωμένη κλειδαριά σε ένα φορτηγάκι που δεν διαθέτει λειτουργία κεντρικού κλειδώματος μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Οι βλάβες είναι επίσης εκτεθειμένες στο κρύο και θα πρέπει να λιπαίνονται με ένα κατάλληλο παρασκεύασμα. Μην αφήσετε τον χειμώνα να σας αιφνιδιάσει και να θυμάστε ότι μπορείτε να βρείτε τα ανταλλακτικά που χρειάζεστε για το Ford Transit και άλλα φορτηγά σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: