Your browser does not support JavaScript!


Νέο Ford Transit Custom 2023 - τιμή, εκδόσεις, εσωτερικό

Το νέο Ford Transit Custom 2023 παρουσιάστηκε στον κόσμο στην IAA 2022 στο Ανόβερο. Έκτοτε, υπάρχουν τακτικά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις διάφορες εκδόσεις και τις δυνατότητες αυτού του φορτηγού. Αποδεικνύεται ότι οι παραγγελίες για τα πρώτα οχήματα μπορούν ήδη να τοποθετηθούν σε ορισμένες αντιπροσωπείες. Προς το παρόν, η έκδοση Ford Transit Custom 2023 με κινητήρες EcoBlue, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα είναι διαθέσιμες και υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις. Πρόσθετες πληροφορίες και οπτικό υλικό έχουν εμφανιστεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford. Πόσο κοστίζει το νέο Transit Custom 2023; Με ποιες τεχνολογίες θα είναι εξοπλισμένο; Σας προσκαλούμε να διαβάσετε το άρθρο.

Transit Custom 2023

Το νέο Transit Custom 2023 - γένεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global για τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το 2021, το Transit Custom ήταν το van με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μόνο το 2022 ταξινομήθηκαν 42.215 οχήματα. Ο πήχης για την επόμενη γενιά έχει τεθεί πολύ ψηλά. Τόσο στιλιστικά όσο και καθαρά εμπορικά. Είναι δύσκολο να μην έχει κανείς την εντύπωση ότι η δημοτικότητα της προηγούμενης έκδοσης οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο εξαιρετικό στυλ και την καλή διαθεσιμότητα του μοντέλου, παρά τα προβλήματα που σχετίζονταν με την πανδημία COVID-19. Ο ίδιος ο κινητήρας 2.0 EcoBlue έχει τα δεινά του, όπως προβλήματα με τους εγχυτήρες και τον ευαίσθητο ιμάντα χρονισμού. Οι ιδιοκτήτες του προηγούμενου Transit Custom παραπονιούνται επίσης για την αντοχή του αμαξώματος, το οποίο αρχίζει να διαβρώνεται ακόμα και μετά από 5 χρόνια. Θα έχει καλύτερες επιδόσεις το νέο Ford Transit Custom του 2023 από αυτή την άποψη; Το ελπίζουμε!

Transit Custom 2023 - βασικές πληροφορίες

Το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί για να είναι ηλεκτροκίνητο, να εφαρμόζει σύγχρονη τεχνολογία και να αυξάνει τις δυνατότητες του επαγγελματικού οχήματος. Το διαφημιστικό υλικό προβάλλει το σύγχρονο λογισμικό που εστιάζει στην αποδοτικότητα και την οικολογία, ενώ το ίδιο το Custom 2023 προοριζόταν επίσης να είναι ένα κινητό powerbank για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων. Οι τεχνικοί που αγόραζαν τη νέα έκδοση του φορτηγού ή οι λάτρεις του τροχόσπιτου θα αποκτούσαν τη δυνατότητα να φορτίζουν και να τροφοδοτούν ηλεκτρικές συσκευές μέσω μιας ειδικής πρίζας που βρισκόταν στο όχημα. Και δεν επρόκειτο να είναι μια πρίζα αναπτήρα τσιγάρων!

Η τεχνολογία ονομάζεται Pro Power Onboard και είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στα αμερικανικά Ford F-150 σε παραλλαγές: 2,0kW, 2,4kW, 7,2kW, 9,6kW. Το Transit Custom του 2023 θα διαθέτει σύστημα κάμερας 369 μοιρών με ενεργό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος. Στο όχημα διατίθεται σύστημα ελέγχου κλειδώματος χωρίς κλειδί. Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι όταν είναι ακίνητο. Το όχημα αναμένεται επίσης να διατίθεται σε έκδοση Trail, η οποία διακρίνεται από τη μάσκα Transit Custom trail.
Ford Transit Custom Trail

Transit Custom 2023 2.0 EcoBlue

- Τέσσερις παραλλαγές ισχύος: 110 hp, 136 hp, 150 hp και 170 hp.
- Χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.
- Εκδόσεις FWD, RWD και AWD (μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων).
- Η χειροκίνητη έκδοση θα διαθέτει μηχανικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.
- Μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου τρέιλερ: έως 2 τόνους.

Νέο Ford Transit Custom Plug-In Hybrid

- Κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων.
- Μπαταρία 11,8 kWh με φόρτιση από την πρίζα.
- Εκπομπές 32g Co2/km.
- Εμβέλεια μόνο με ηλεκτροκίνηση: 57 χλμ.
- Μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου τρέιλερ: έως 2 τόνοι.

Ford E-Transit Custom 2023

- Εμβέλεια οδήγησης έως 380 χλμ. με ηλεκτροκινητήρα.
- Δύο παραλλαγές ισχύος: 100kW και 160kW.
- Επιβατικός φορτιστής 11kW.
- Ενσωματωμένο σύστημα Pro-Power.
- Προβολείς σε συνδυασμό με λωρίδα LED.

Το 2023 Ford E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγάκι που χρησιμοποιεί αντλία θερμότητας αέρα-νερού EVI για τη θέρμανση και ψύξη της καμπίνας. Το ηλεκτρικό Transit Custom αναμένεται επίσης να διαθέτει One-Pedal Drive, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Ανταλλακτικά για το μικρό λεωφορείο μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ford Transit Custom 2023 - εσωτερικό


Ford Transit Custom 2023 τιμόνιFord Transit Custom 2023 κουμπί

Ford Transit Custom 2023 τραπέζι

Νέο Transit Custom 2023 - τιμή

Transit Custom 2023 L1H1, 110 hp, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων: 31.670€
Νέο Transit Custom L1H1 136 hp, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων: 32.710€
Transit Custom 2023 L1H1, 136 hp, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων: 34.510€
Transit Custom 2023 Limited: 38.170€
Ford Transit Custom 2023 L1H2, 110 hp: 33,470€

Οι τιμές στην Ελβετία αναμένεται να ξεκινούν από τα 41.350 ελβετικά φράγκα. Οι τιμές στην Πολωνία και σε άλλες χώρες, από την άλλη πλευρά, εξαρτώνται από μεμονωμένες διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους της Ford. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο τιμοκατάλογος αναφέρεται στην έκδοση που κινείται με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 EcoBlue. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστή η τιμή για τις ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναμένεται να εμφανιστούν μέσα σε λίγους μήνες. Να θυμάστε ότι μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά ford transit στην ιστοσελίδα μας.

Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: