Your browser does not support JavaScript!


TOP5 ασυνήθιστα φορτηγά Ford Transit

Καλώς ήρθατε στην ασυνήθιστη ανασκόπηση των πιο ασυνήθιστων Ford Transit στον κόσμο. Φέτος συμπληρώνονται 59 χρόνια από τότε που το πρώτο Ford Transit MK1 βγήκε από το εργοστάσιο παραγωγής. Από τότε, το εμβληματικό φορτηγάκι έχει διανύσει μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Οι εκδόσεις κινητήρων και ο διαθέσιμος εξοπλισμός του οχήματος έχουν αλλάξει. Ο σχεδιασμός του βαν στο σύνολό του έχει επίσης αλλάξει πολλές φορές, ενώ έχουν εμφανιστεί στην αγορά και μικρότερα υποδείγματα του Transit - τα Custom, Connect και Courier. Αυτό που έχει παραμείνει αμετάβλητο είναι η μεγάλη φαντασία των ιδιοκτητών φορτηγών, η οποία έχει οδηγήσει στα ασυνήθιστα σχέδια που είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του άρθρου. Όχι άλλες παρατάσεις, απλά δέστε τις ζώνες σας και συνεχίστε με το άρθρο μας!

1. Ford Transit DriftBus

Η κατάταξή μας ανοίγει με το φορτηγάκι διανομής που είναι πιο κοντά στην καρδιά μας. Πρόκειται για το Ford Transit Drift Bus με τον πανίσχυρο V8 κινητήρα από την BMW M5. Η ισχύς του κινητήρα ανέρχεται στους τρελούς 440 ίππους, οι οποίοι σε συνδυασμό με το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων ZF (από την BMW), την ανάρτηση Bilstein και τα φρένα Wilwood, δημιουργούν ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα. Η εταιρεία μας συμμετείχε ενεργά στην κατασκευή αυτού του οχήματος και στις επακόλουθες δοκιμές κόμβων, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: Δοκιμές TRATEO. Το Ford Transit που δημιουργήθηκε για drifting χρησιμοποιήθηκε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις αυτοκινήτου, όπου οι λάτρεις του αυτοκινήτου μπορούσαν να θαυμάσουν αυτή τη μοναδική κατασκευή!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

Ένα άλλο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για το δημοφιλές πρόγραμμα Top Gear. Η υπόθεση ήταν απλή: να δημιουργηθεί ένα όχημα που θα μπορούσε να κινείται μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια πλημμυρών. Ο πρώτος σχεδιασμός αποδείχθηκε αποτυχημένος. Ωστόσο, οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής εκπομπής δεν το έβαλαν κάτω και δημιούργησαν ένα δεύτερο σχέδιο, το οποίο κινούνταν από έναν κινητήρα 600 ίππων. Το όχημα ήταν σε θέση να παραμείνει επιπλέων στο νερό, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξει την "τροχιά" του. Προτρέπουμε όλους τους λάτρεις του Ford Transit να παρακολουθήσουν αυτό το επεισόδιο. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να αγοράσετε ανταλλακτικά Ford Transit στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

Αυτή η προσαρμοσμένη έκδοση του Transit MK7 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε ένα αγγλικό κέντρο σχεδιασμού. Το όχημα έχει προσαρμοστεί για να μεταφέρει άνετα 7 επιβάτες (και 1 οδηγό). Το πιο ενδιαφέρον πράγμα εδώ είναι, φυσικά, οι διαστάσεις. Το Ford Transit XXL έχει μήκος 740 cm, με μεταξόνιο 590 cm. Το όχημα διαθέτει έναν βασικό κινητήρα - έναν turbodiesel 2,2 λίτρων. Τι γνώμη έχετε για έναν τόσο ασυνήθιστο σχεδιασμό; Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς διαφέρει το μοντέλο XXL από τη βασική έκδοση, φροντίστε να δείτε τη σελίδα με τις διαστάσεις του ford transit mk7.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Τρένο Ford Transit

Στο άρθρο έχουμε ήδη παρουσιάσει το Ford Transit για οδήγηση side-by-side, ή τουλάχιστον το πλωτό hovervan. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε ασυνήθιστα σχέδια από τη Ρουμανία, δηλαδή φορτηγά που μετατρέπονται σε τρένα. Αρχικά, επρόκειτο για μια στενή, εξειδικευμένη σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξυλείας. Σήμερα, αποτελεί κυρίως τουριστικό αξιοθέατο, παρέχοντας πρόσβαση στη δυσπρόσιτη οροσειρά των ρουμανικών Καρπαθίων.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. 6 τροχών Ford Transit

Σε μία από τις δημοφιλείς πύλες δημοπρασιών συναντήσαμε πρόσφατα μια ασυνήθιστη προσφορά πώλησης. Η αγγελία προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένας λάτρης της Ford είχε αποφασίσει να κατασκευάσει μια 6-τροχοκίνητη έκδοση του βαν. Το όχημα πέρασε τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και εγκρίθηκε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό 6τροχο Transit στον κόσμο. Παρακάτω θα βρείτε επίσης μια εικόνα ενός τροχόσπιτου που κινείται επίσης με 6 τροχούς!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Πώς σας φαίνονται τα σχέδια που παρουσιάζονται; Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ford Transit παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά φορτηγάκια στον κόσμο. Κανένα άλλο φορτηγάκι δεν έχει κυκλοφορήσει σε τέτοια ποικιλία ασυνήθιστων εκδόσεων. Η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι στο άρθρο δεν αναφέραμε καν τον σχεδιασμό του Ford Transit SuperVan, το οποίο πρόσφατα έφτασε στην τέταρτη γενιά του!

Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: