Your browser does not support JavaScript!


Λεωφορείο Ford Transit Ghia - Το ξεχασμένο Oldtimer

Το Ford Transit Ghia αντιπροσωπεύει μια κάπως άγνωστη πλευρά της αυτοκινητικής κληρονομιάς της Ford. Στον κόσμο των επαγγελματικών οχημάτων, όπου η λειτουργικότητα συνήθως κυριαρχεί έναντι της πολυτέλειας, το Ford Transit Ghia έσπασε τα συμβατικά πρότυπα προσφέροντας μια συνδυασμό πρακτικότητας με εξαιρετική άνεση. Αυτή η ξεχασμένη έκδοση, παρά την σύντομη ιστορία της, αξίζει προσοχής. Ειδικά δεδομένου ότι τα αυθεντικά ανταλλακτικά Ford για την έκδοση Ghia είναι αληθινά σπάνια και μοναδικά, αληθινοί λευκοί κόρακες ανάμεσα στα αυτοκινητικά εξαρτήματα.

Ford Ghia - Τι σημαίνει αυτό;

Το Ghia είναι ένα όνομα που αναφέρεται σε μια ειδική, πολυτελή έκδοση εξοπλισμού για ορισμένα μοντέλα της Ford. Η αρχή αυτής της συνεργασίας ξεκίνησε στις δεκαετίες του '50 και του '60, όταν η Ford συνεργάστηκε με μια ιταλική εταιρεία σχεδιασμού αμαξωμάτων για να δημιουργήσει ειδικές, πλουσιοπάροχα εξοπλισμένες εκδόσεις των μοντέλων της. Στο Ford Transit Ghia, το Ghia συμβολίζει τη χρήση στοιχείων όπως δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμός και ηλεκτρικά παράθυρα, κάνοντάς το ένα από τα πιο πολυτελή επαγγελματικά οχήματα που διατίθενται στην αγορά. Όλα αυτά χάρη σε μοναδικά ανταλλακτικά για το Transit.
Ford Transit FT100 Ghia

Παραδείγματα μοντέλων Ghia

Ανάμεσα στα μοντέλα της Ford που φέρουν την ονομασία Ghia, βρίσκουμε αυτοκίνητα όπως το 1991 Ford Fiesta GHIA 5D, εξοπλισμένο με κινητήρα 1.4L και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το 1987 Ford Granada 2.9i Ghia. Και τα δύο αυτά μοντέλα ενσαρκώνουν τη φιλοσοφία της Ghia, προσφέροντας υψηλής ποιότητας φινίρισμα, πολυτελή υλικά και προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για μέγιστη άνεση. Η γραμμή Ghia στα μοντέλα της Ford είναι συνώνυμη της πολυτέλειας και της αποκλειστικότητας, όπως μπορεί κανείς να δει αναλύοντας τον εξοπλισμό συγκεκριμένων μοντέλων από αυτή τη σειρά. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Trateo προσφέρει premium αναρτήσεις για το Ford Transit 1978-1985. Ας επιστρέψουμε όμως στα οχήματα Ghia...

Ford Fiesta Ghia

Το 1991 Ford Fiesta GHIA 5D δεν ξεχωρίζει μόνο για τον προηγμένο κινητήρα 1.4L και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά προσφέρει επίσης μια σειρά από πρόσθετα που αυξάνουν την άνεση και την αισθητική της οδήγησης. Το εσωτερικό αυτού του μοντέλου είναι επενδυμένο με υψηλής ποιότητας δερμάτινα καθίσματα, και η άνεση των επιβατών ενισχύεται από τον ηλεκτρικό έλεγχο των παραθύρων και ένα προηγμένο σύστημα κλιματισμού. Εξωτερικά, το Fiesta GHIA διακρίνεται από κομψές, χρωμιωμένες λεπτομέρειες και ειδικές, ελαφριές ζάντες, τα οποία τονίζουν τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Ford Granada Ghia

Από την άλλη πλευρά, το 1987 Ford Granada 2.9i Ghia παρουσιάζει μια ακόμη πιο εξελιγμένη προσέγγιση στην πολυτέλεια. Αυτό το μοντέλο ήταν εξοπλισμένο με έναν ισχυρό κινητήρα 2.9 λίτρων, το οποίο σε συνδυασμό με ένα πλούσιο εξοπλισμένο εσωτερικό το έκανε ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της Ford εκείνη την εποχή. Το Granada Ghia προσέφερε όχι μόνο δερμάτινα καλύμματα και ηλεκτρικές ρυθμίσεις των καθισμάτων, αλλά και προηγμένα ηχοσυστήματα και προαιρετική ηλεκτρική ηλιοροφή, αυξάνοντας περαιτέρω την απόλαυση της οδήγησης. Η ασφάλεια ήταν επίσης σε υψηλό επίπεδο χάρη στο προηγμένο σύστημα ABS, το οποίο ήταν σπάνιο στα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής.
Φυλλάδιο Ford Transit Ghia

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Πολυτελές φορτηγάκι

Το Ford Transit MK2 Ghia Bus είναι μια πραγματική σπανιότητα μεταξύ των φορτηγακιών. Παραγόταν μεταξύ των ετών 1983-1986 και προσέφερε όχι μόνο ευρύχωρο εσωτερικό για εννέα επιβάτες, αλλά και μια σειρά προσθηκών που αύξησαν την άνεση οδήγησης: από ειδικά χρώματα αμαξώματος, φανάρια αλογόνου στη μάσκα, μέχρι φωτισμό στην περιοχή των ποδιών στο επιβατικό διαμέρισμα. Επιπλέον, διατίθεντο επιλογές κινητήρα 2.0 λίτρων βενζίνης και 2.4 λίτρων ντίζελ, κάνοντάς το μια ιδιαίτερα ευέλικτη επιλογή για απαιτητικούς χρήστες. Μιλάμε για τους αθάνατους κινητήρες της Ford από τα 80s! Ανταλλακτικά για Ford Transit MK2 μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό μας κατάστημα.

Σύνοψη: Μια σύντομη ιστορία του Ford Transit Ghia

Το Ford Transit Ghia, ως εκπρόσωπος της αποκλειστικής γραμμής εξοπλισμού Ghia, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ford, δείχνοντας πώς τα πολυτελή στοιχεία μπορούν να βρουν τη θέση τους ακόμη και σε επαγγελματικά οχήματα. Παρόλο που σήμερα η Ford δεν προσφέρει πλέον την έκδοση Ghia στα νέα της μοντέλα, η κληρονομιά αυτής της γραμμής συνεχίζει να ζει χάρη σε εταιρείες όπως η MS-RT, η Carlex Design ή η Xclusive. Αυτές οι εταιρείες συνεχίζουν την παράδοση τροποποίησης των επαγγελματικών οχημάτων της Ford, προσθέτοντας τους πολυτέλεια και αποκλειστικότητα.

Συχνές Ερωτήσεις: Transit Ghia

Είναι διαθέσιμο το Ford Transit Ghia στη δευτερεύουσα αγορά;

Το Ford Transit Ghia είναι σπάνιο στη δευτερεύουσα αγορά λόγω της αποκλειστικότητάς του και της σύντομης περιόδου παραγωγής του.

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του στάνταρ Ford Transit και της έκδοσης Ghia;

Η έκδοση Ghia διαφέρει από το στάνταρ Transit με προσθήκες όπως πολυτελή φινιρίσματα του εσωτερικού και καλύτερο εξοπλισμό.

Αξίζει να επενδύσετε στην αγορά ενός Ford Transit Ghia;

Η επένδυση σε ένα Ford Transit Ghia μπορεί να είναι πολύτιμη για συλλέκτες και λάτρεις των μοναδικών επαγγελματικών οχημάτων.

Ξέρετε ότι ... ?

Άλλα άρθρα μας σχετικά με το ιστολόγιο: